Mainos
Mainos

Poliisi: Paljon opittavaa tien päällä

Suomalaisilla on parantamisen varaa liikennekäyttäytymisessä. Liikkuvan poliisin apulaispäällikkö Heikki Koskimaa sanoo, että Kallansiltojen onnettomuus osoittaa, että suomalaisten pitää oppia sovittamaan ajonopeudet ja -etäisyydet vallitseviin sääoloihin.

— Kuljettajan pitää aistia millainen alusta kulloinkin on. Tien liukkaus ja näkyvyys täytyy ottaa huomioon, Koskimaa sanoo.

— Nykyaikaiset turvavarusteet luovat turvallisuudentunteen, joka ei pidä paikkaansa. Fysiikan lait ovat edelleen olemassa ja havainnot ja johtopäätökset on kuljettajan tehtävä itse, hän jatkaa.

Keväisillä teillä sään tarkkailu on entistä tärkeämpää. Tien pinta voi olla välillä todella pitävä ja yhtäkkiä taas petollisen liukas. Varjopaikkojen ja sulamisvesien takia täytyy olla erittäin tarkkana.

Koskimaan mukaan nopeus ja turvaväli ovat käytännössä ainoat isot opiskelunkohteet suomalaisille.

— Turvavyötä käytetään hyvin, taajamassa se pitäisi muistaa toki paremmin. Yleisesti suomalainen käyttäytyy liikenteessä melko mallikkaasti, Koskimaa sanoo.

Lisää aiheesta:

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot