Mainos
Mainos

Poliisi patistaa nukkumaan ajoissa

Poliisi muistuttaa vanhempia pitämään kiinni koulunsa aloittavien lasten ja nuorten kotiintuloajoista. Esimerkiksi Rovaniemen kaupungissa tehdyn turvallisuussuunnitelman mukaan alaluokkalaisten tulee olla kotona arkisin iltakahdeksaan mennessä. Sitä vanhempien peruskoululaisten kotiintuloaika on kymmeneltä illalla.

Poliisi korostaa, että lapsen tai varhaisnuoren paikka ei ole öisin kadulla, jossa he joutuvat kohtamaan aikuisten maailman nurjan puolen. Poliisi muistuttaa, että vanhempien on huolehdittava lastensa riittävästä yöunesta niin arkisin kuin viikonloppuisin.

- Nuorille tehtyjen kyselyiden mukaan nuoret itse kaipaavat selkeitä rajoja omilta vanhemmiltaan, Rovaniemen poliisi toteaa tiedotteessaan.

Poliisi, kouluviranomaiset ja lastensuojeluyksiköt toivovat, että kouluikäisten lasten vanhemmat huolehtivat selkeiden rajojen noudattamisesta ja valvomisesta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme