Mainos
Mainos

Poliisi piiritti räjähdemiestä

Järvenpään poliisi piiritti viime yönä nuorta miestä, joka oli linnoittautunut kerrostaloasuntoon räjähteiden kanssa. Poliisi neuvotteli miehen kanssa yön mittaan useaan otteeseen, ja hän suostui antautumaan puoli seitsemän maissa aamulla.

-Hän antautui aivan rauhanomaisesti, eikä siihen liittynyt kovin paljoa dramatiikkaa, kertoo rikoskomisario Yrjö Suhonen Järvenpään poliisista. Mies ei ollut ottanut panttivankeja.
Huoneistoa tarkastettaessa ilmeni, että siellä todella oli räjähteitä. Suhonen ei kuitenkaan vielä aamulla kertonut, paljonko ja millaisia räjähdysaineita miehellä oli hallussaan.

Sekä piiritetty talo - Sauvakatu 3 - että kaksi naapuritaloa jouduttiin yöllä evakuoimaan räjähdysvaaran vuoksi. Asukkaat olivat vielä aamulla evakossa Järvenpään uimahallilla, mutta Suhosen mukaan he pääsevät todennäköisesti palaamaan kotiin vielä aamun aikana sen jälkeen, kun poliisi on tehnyt tarpeelliset tarkastukset.
Räjähteillä uhannut mies on noin 25-vuotias järvenpääläinen. Poliisi tuntee hänet entuudestaan.

Poliisi sai hälytyksen lauantaina noin puoli kahdeltatoista. Piiritystilanteessa oli mukana poliiseja Järvenpään lisäksi myös Helsingistä ja Vantaalta sekä Järvenpään palolaitoksen miehiä. Puolustusvoimilta oli lainassa kaksi Pasi-panssariajoneuvoa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme