Mainos
Mainos

Poliisi pitää itäliikenteen tehoratsian

Kahden viikon päästä toteutettavan ratsian taustalla on kolmen ulkomaalaisen rekka-auton kuljettajan viime viikonloppuna puhaltamat korkeat promillelukemat.

Liikkuva poliisi järjestää laajan ratsian itärekoille kahden viikon päästä. Puoli vuorokautta kestävä ratsia järjestetään Hangon satamasta itärajalle ajaville rekka-autojen kuljettajille valtatiellä 25.

Tehoiskusta päättivät tänään Imatralle kokoontuneet Etelä-Suomen liikkuvan poliisin päälliköt.

Erityisesti syyniin joutuvat venäläisrekkojen kuljettajat. Sysäyksen ratsiaan antoivat kolmen ulkomaalaisen kuljettajan viime viikonloppuna puhaltamat törkeät lukemat.

Perjantaina valtatie 25:llä Hangosta itään venäläisen autojenkuljetusrekan kuljettaja puhalsi peräti 3,19 promillea. Kaksi muutakin puhalsi reilusti yli kaksi promillea.

- Kun sellaisissa promilleissa ajetaan, niin väistämättä jää kiinni. Yleisö on hyvin tarkkaa ja monilla on kännyköitä. Ilmoituksia tulee herkästi ja usein ne osuvat aivan oikeaan, niin kuin tässäkin tapauksessa, sanoo Etelä-Suomen läänin liikkuvan poliisin päällikkö Pentti Nevala.

Rekan ratista käryämiset ovat harvinaisia, joskin erittäin vakavia.

- Se on melkoinen pommi. Yhdistelmässä on niin valtavasti painoa ja sen hallittavuus saattaa muutenkin olla hankalaa. Saati sitten, jos on humalassa, kuvailee ylikomisario Jari Strengell Kouvolan liikkuvasta poliisista.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme