Mainos
Mainos

Poliisi: Posion rakennustyömaalta löytyneet luut sota-ajalta

Lapin poliisi uskoo, että Posiolta marketin rakennustyömaalta viime kuussa löytyneet ihmisen luut ovat peräisin sota-ajalta.

Tutkimuksissa on varmistunut, että luut ovat aikuisen vasemman jalan sääri- ja pohjeluu. Tutkimuksissa ei kuitenkaan saatu tarkempaa arviota henkilön sukupuolesta, iästä tai siitä, kuinka vanhoja luut ovat.

Poliisin selvitysten mukaan marketin lähellä on toiminut saksalaisten sotasairaala 1940-luvulla. Poliisille on kerrottu tapauksesta, jossa sotasairaalan vieressä ollutta lantalaa on oltu siivoamassa tai tyhjentämässä sodan jälkeen. Tässä yhteydessä lantalasta oli löydetty polvesta poikki ollut jalka, joka oli haudattu maahan. Poliisin mukaan kukaan hautaamiseen osallistuneista ei ole enää elossa.

Tapaus on ollut suhteellisen pienen piirin tiedossa.

Poliisin mukaan tapauksen uskottavuutta ei ole syytä epäillä. Poliisille ei ole tullut muuta tietoa tai vihjettä luiden alkuperästä.

(MTV3 – STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme