Mainos
Mainos

Poliisi purkaa Meripäivien rötössumaa

Kotkan sunnuntaina päättyneiden meripäivien perinnöksi on poliisille jäänyt rötössuma, jonka perkaaminen vie ainakin pari viikkoa. Rikosilmoitusten määrä oli maanantainakin kaksi kertaa tavanomaista suurempi.

Kymmeniä käsipuhelimia ja lompakoita etsitään ja uusia ilmoituksia tapauksista tulee poliisille tasaisena virtana. Osa niistä on anastettu ja osa kadotettu. Tänään tehtiin ilmoitus myös kymmenkunnasta automurrosta. Asuntomurtoja ei poliisin tietoon ole tullut.

Monet kantakotkalaiset menevät mökeilleen saariin tai matkustavat muuten pois kaupungista meripäivien ajaksi. Palattuaan he huomaavat autoonsa murtaudutun, auton tuulilasi on rikottu tai kori potkittu lommoille.

Samanaikaisesti jatketaan kaupungilla jo sunnuntaina aloitettua lasinsirpaleiden ja muiden roskien siivoamista ja ehostetaan istutuksia. Meripäivävieraat kastelivat katuja omilla olutpaineisilla henkilökohtaisilla suihkuillaan, joiden jäljet ja hajut maanantaiset sateet ovat huuhdelleet päällisin puolin pois.

Meripäivien aikana syntyy kymmenen prosenttia Kotkan käräjäoikeudessa vuodessa käsiteltävien rikosasioiden määrästä. Nyt tilannetta purettiin jo meripäivien aikana lievien tapausten nopeutetuilla oikeudenkäyneillä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme