Mainos
Mainos

Poliisi puuttunut aiempaa useampaan aselupaan

Poliisin tilastot osoittavat aselupakäytäntöjen tiukkenemisen.

Aseiden hallussapitolupiin kohdistuneet peruutukset ja varoitukset lisääntyivät viime vuonna yli tuhannella kappaleella vuoteen 2009 verrattuna. Poliisin tuoreiden tilastojen mukaan ase vietiin tai uhattiin viedä viime vuonna jo yli 4200 suomalaiselta, mikä merkitsee 35 prosentin kasvua.

Lupapäätöksissä on kuitenkin suuria alueellisia eroja. Esimerkiksi Varsinais-Suomessa ja Pohjois-Savossa aseet otettiin pois harvemmalta kuin ennen.

Osan alueittaisista kehityseroista selittää muun muassa aseitten määrä. Lisäksi poliisilaitokset näyttävät tarttuneen vaihtelevasti nimilistoihin, joilla keskusrikospoliisi vertaili rikosrekisteriä ja aselupia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot