Mainos
Mainos

Poliisi: Rasismirikokset vähenivät

Rasismirikoksia tuli poliisin tietoon viime vuonna hieman edellisvuotta vähemmän.

Ulkomaalaisiin tai maahanmuuttajataustaisiin henkilöihin kohdistuneita rasistisia rikostapauksia raportoitiin viime vuonna kaikkiaan 281, joista lähes puolet oli pahoinpitelyjä.

Rasististen rikosten uhreista joka neljäs oli taustaltaan somalialainen. Heidän määränsä oli moninkertainen seuraavaksi suurimpiin ryhmiin eli turkkilaisiin ja jugoslaaveihin verrattuna.

Kaikkiaan viime vuoden aikana poliisin tietoon tuli 2 400 ulkomaalaisiin tai maahanmuuttajataustaisiin henkilöihin kohdistunutta rikostapausta. Yleisimmät rikokset olivat väkivaltarikoksia ja vahingontekoja.

Itä-Suomessa varsin suuri osa ulkomaalaisiin tai maahanmuuttajiin kohdistuneista rikoksista oli rasistisia. Tiedot ilmenevät poliisin tänään julkaisemasta Rasistinen rikollisuus 1999 -selvityksestä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot