Mainos
Mainos

Poliisi ratsasi busseja - vain joka kolmannella turvavyö

Helsingin liikennepoliisi valvoi tehostetusti linja-autojen matkustajien ja kuljettajien turvavöiden käyttöä viime viikolla eli 19.–25. toukokuuta. Linja-autoissa, joissa turvavyöt oli asennettuna, turvavyötä käytti viikon alkupuolella vain noin 10 % matkustajista. Loppuviikosta turvavyön käyttö lisääntyi huomattavasti ja koko viikon aikana turvavyön käyttöprosentti nousi noin 30:een.

Linja-auton kuljettajista turvavyötä käytti noin puolet.

Poliisi tarkasti Mannerheimintiellä 155 linja-autoa, joissa matkusti noin 1850 henkilöä. Poliisi antoi turvavyön käyttämättä jättämisestä 1240 suullista huomautusta. Tarkastetuista linja-autoista noin puolessa oli asennettuna turvavyöt ja näissä oli turvavyön käytöstä kertova tarra näkyvästi esillä.

Valvonnassa tuli ilmi, että myös osa lasten ja nuorten kevätretkiryhmistä matkusti ilman turvavöitä, vaikka linja-autossa sellaiset oli asennettuna.

Kuljettajan ja matkanjohtajien tulee huolehtia, että turvavyöt ovat kiinnitettynä, Helsingin poliisi huomauttaa.

Vuoden 2006 toukokuussa muuttuneet tieliikennelain turvavyön ja lasten turvalaitteen käyttöä koskevat säännökset edellyttävät turvavyön käyttöä henkilö- ja pakettiauton kuljettajien ja matkustajien lisäksi myös linja- ja kuorma-autojen sekä korilla varustettujen kolmi- ja nelipyörien kuljettajilta sekä matkustajilta.

Turvavyötä on käytettävä niillä istumapaikoilla, joihin se on asennettu.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme