Mainos
Mainos

Poliisi: Rattijuoppoja aiempaa vähemmän

Päihteiden käyttö liikenteessä on poliisin mukaan vähentynyt. Poliisi valvoi tehostetusti ajonopeuksia, liikennejuopumuksia sekä turvalaitteiden käyttöä koko maassa 18.- 25. toukokuuta.

Valvonnassa otettiin kiinni 278 rattijuopumuksesta epäiltyä henkilöä, tapauksia oli 100 vähemmän kuin edellisenä vuonna. Huumeiden tai lääkeaineiden vaikutuksen alaisesta ajosta epäiltiin 28 kuljettajaa. Edellisen vuoden lukema oli 50, joten määrä on lähes puolittunut vuoden aikana.

Tammi-huhtikuun aikana rattijuopumuksesta epäiltyjä on jäänyt kiinni yhteensä 7283 henkeä. Tapauksia on noin 800 vähemmän kuin edellisenä vuonna. Rattijuoppojen määrä on laskusuunnassa jo toisena vuonna peräkkäin.

Ilman turvavyötä ajoi 616 ihmistä eli noin 350 vähemmän kuin edellisenä vuonna.

Mopolla ilman kypärää ajoi 74 henkilöä, edellisen vuoden lukema oli 86.

Viritettyjä mopoja tavattiin 195 kappaletta. Määrä on lähes sama kuin edellisenä vuonna.

Valtakunnallisesti poliisi käytti valvontaan yhteensä noin 10 000 tuntia. Tarkistettuja ajoneuvoja oli noin 18 000.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot