Mainos
Mainos

Poliisi rauhoittelee Irak-uhkaa Suomessa

Suomessa poliisi suhtautuu vakavasti, mutta maltilla siihen, että Irak tarkkailisi Yhdysvaltain Helsingin-suurlähetystöä.

Poliisi tyynnyttelee Irakin tarkkailun aiheuttamaa turvallisuusuhkaa Suomessa. Poliisi suhtautuu uhkaan vakavasti, mutta pitää ulkomaiden viranomaisia ensisijaisina tietolähteinä.

- Jos poliisi saa tietää turvallisuusuhasta tai turvallisuuden muutoksesta, niin siitä vastaa suojelupoliisi. Jos lähetystöt saavat tiedon omalta emämaaltaan, niin silloin viranomaiset keskustelevat keskenään välittömästi. Tässäkin tapauksessa tuntuu, että ensimmäisenä se oli kyllä tämä uutistoimisto, joka nämä keskustelut herätti, sanoo ylikomisario Pekka Höök Helsingin poliisista.

Poliisi kiristi eilen Yhdysvaltain Helsingin-suurlähetystön vartiointia sen jälkeen, kun amerikkalainen tv-kanava ABC News kertoi, että Irak on alkanut tarkkailla amerikkalaiskohteita Euroopassa. Irakin diplomaattiautolla liikkuneen henkilön väitetään videokuvanneen salaa lähetystöä Helsingissä.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme