Mainos
Mainos

Poliisi: Romanikerjäläiset tuskin ihmiskaupan uhreja

Helsingin romanikerjäläiset eivät luultavasti ole järjestelmällisen ihmiskaupan uhreja, arvioi Helsingin poliisin rikostarkastaja Petri Rainiala.

– Jos joku BMW:llä ajava mies saa romanilta rahaa, en pidä sitä kovin merkittävänä ihmiskaupan kannalta, Rainiala sanoo.

Rainialan mukaan se, että romanit elävät heikoissa sosiaalisissa oloissa, ei vielä tee heistä ihmiskaupan uhreja. Se tosin saattaa olla altistava tekijä.

Sanomalehti Hufvudstadsbladet uutisoi viikonloppuna Helsingin Sörnäisissä ajavista merkkiautoista, joiden kyydissä olevat pukumiehet keräävät talteen romanikerjäläisten päivätulot. Vähemmistövaltuutettu Eva Biaudet arveli lehden haastattelussa, että tapaus viittaisi ihmiskauppaan.

Rainialan mukaan poliisi on huomioinut Hufvudstadsbladetin esittämän tapauksen, mutta tapaus ei toistaiseksi ylitä esitutkinnan kynnystä. Hän arvioi, että kyseessä on romanien kulttuurissa tyypillinen tapa käsitellä rahaa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme