Mainos
Mainos

Poliisi ryhtyy sakottamaan postitse

Ylinopeudesta postitse rikesakon saaneella on kuukausi aikaa maksaa sakko tai vastustaa sitä. Sakko voidaan lähettää kirjeitse, jos ylinopeus on enintään 20 kilometriä tunnissa.

Poliisi ryhtyy antamaan automaattisessa kameravalvonnassa paljastuneista ylinopeuksista rikesakkoja myös postitse. Käytäntö on osa rikesakkouudistusta ja astuu voimaan huomenna.

Kameravalvonnan kautta esille tulleista ylinopeuksista määrättävä rikesakko voidaan lähettää ajoneuvon haltijalle ilman esitutkintaa. Rikesakkomääräyksen vastaanottajalla on kuukausi aikaa maksaa sakko tai vastustaa sitä. Jos ajoneuvon haltija kiistää ajaneensa ylinopeutta, sakon saanut kuljettaja selvitetään esitutkinnassa.

Rikesakko voidaan lähettää kirjeellä, jos nopeusrajoitus ylittyy enintään 20 kilometrillä tunnissa. Sakkosumma on 70-115 euroa, ja se riippuu alueen suurimmasta sallitusta nopeudesta sekä ylinopeuden suuruudesta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme