Mainos
Mainos

Poliisi: Ryöstöjen ennaltaehkäisy onnistunut Suomessa

Suomessa on nähty hyvin harvoja Ruotsissa jälleen aamuyöllä tehdyn kaltaisia arvoryöstöjä.

Poliisiylitarkastaja Robin Lardot vahvistaa MTV:n uutisille tämäntyyppisten rikosten ennaltaehkäisyn onnistuneen hyvin, ja selvitysprosentin olevan erittäin korkea.

Avainasemassa on Lardotin mukaan jatkuvasti kehittyvä ja toimiva yhteistyö arvokuljetuksia hoitavien tahojen ja muiden viranomaisten kanssa.

Turvayhtiöt kehittävät toimintaansa erityisesti ryöstöjen varalta. Poliisi, tulli ja rajavartiolaitos seuraavat muutakin rikollisuutta ja henkilöiden liikkeitä kansainvälisesti.

- Jos esimerkiksi ryöstö pääsee tapahtumaan, meillä on erittäin hyvät yhteistyövalmiudet siihen, että saadaan turvattua todisteet ja päästään mahdollisimman nopeasti tekijöiden jäljille, poliisiylitarkastaja painottaa.

Näytöstä

Ruotsissa ryöstöt ovat viime aikoina olleet erittäin näyttäviä.

Lardot´n mukaan ruotsissa ryöstöjen tekotavat ovat joskus näyttävämpiä, mitä ryöstö edellyttäisi.

- Näyttävyydellä halutaan mahdollisesti näyttää toisille liigoille.

Rikollisjärjestöt punnitsevat poliisiylitarkastajan mukaan erittäin tarkkaan myös kiinnijäämisriskit, kun suurempaa ryöstöä suunnitellaan. Suomessa riskit ovat suuret, eikä ryöstöjen määrä ole vielä ainakaan kasvussa.

Poliisin Karhuryhmä harjoittelee joka viikko erikoistilanteita. Sellaisiinkin on varauduttu.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme