Mainos
Mainos

Poliisi saamassa lisää rahaa

Valtiovarainministeriön esityksen mukaan poliisin määrärahat kasvaisivat ensi vuonna 24,6 miljoonalla eurolla tähän vuoteen verrattuna. Ehdotuksen mukaan koko sisäministeriön budjetti ensi vuodelle olisi 1,2 miljardia euroa.

Budjettiesityksen mukaan poliisin tulisi panostaa ensi vuonna järjestäytyneen rikollisuuden ja terrorismin torjuntaan. Näiden lisäksi poliisin pitäisi keskittyä tietoturvaverkkorikollisuuden, laittoman maahantulon ja ihmiskaupan estämiseen.

Myös sisäministeriö keskittäisi voimia laittoman maahanmuuton torjumiseen. Tämän lisäksi sisäministeriön budjettiesityksessä korostetaan talousrikosten sekä lapsiin ja nuoriin kohdistuvan väkivallan torjumista.

Rajavartiolaitoksen tulisi sisäministeriön mukaan pitää itäraja turvallisena ja toimivana. Valtiovarainministeriön esityksessä rajavartiolaitoksen ilma- ja vartioalusten hankintaan varataan 12,5 miljoonaa euroa, mikä on yli seitsemän miljoonaa enemmän kuin tänä vuonna.

Pelastuslaitoksissa aloitetaan puolestaan hätäkeskustietojärjestelmän uudistaminen, jotta hätäpuheluihin vastattaisiin nopeammin.

Sekä sisäministeriön että valtiovarainministeriön esityksissä sormenjäljet otetaan ensi vuonna käyttöön biometrisina tunnisteina poliisin myöntämissä asiakirjoissa. Sisäministeriön talousjohtajan Jukka Aallon mukaan tähän uudistukseen ei ole esityksissä varattu mitään korvamerkittyä budjettiosuutta.

Poliisin organisaatiomuutos jatkuu myös ensi vuonna, sillä nykyisen 90:n sijaan poliisilaitoksia on ensi vuonna enää 24. Sekä sisäministeriön että valtiovarainministeriön mukaan muutokset koskettavat myös poliisin ylintä johtoa ja muun muassa Helsingin poliisilaitosta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot