Mainos
Mainos

Poliisi saanut tutkintapyyntöjä Halme-kolumnista

Kohu Kaarina HazardinTony Halmetta käsittelevän kolumnin ympärillä jatkuu.

Kotimaa-lehden Kotimaa24-verkkosivujen mukaan poliisi on saanut kirjoituksesta kaksi tutkintapyyntöä. Sivullisten tekemissä ilmoituksissa poliisia on pyydetty selvittämään yleisellä tasolla, onko kolumnilla rikottu lakia.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jouni Niskanen kertoo lehden haastattelussa, että poliisi ei voi aloittaa asiassa esitutkintaa. Syyteoikeus on vain Halmeen lähisukulaisilla tai muilla erityisen läheisillä henkilöillä.

Tutkintapyynnöt on lähetetty eilen edelleen valtakunnansyyttäjänvirastoon. Valtakunnansyyttäjä voi nostaa syytteen, jos erittäin tärkeä yleinen etu vaatii sitä ja epäilty rikos on tehty joukkotiedotusvälineen avulla.

Valtionsyyttäjä Mika Illman painottaa, että valtakunnansyyttäjänvirasto voi nostaa syytteen yleisen edun nimissä vain hyvin poikkeuksellisessa tilanteessa.

Kolumnissaan Hazard käsitteli kriittisesti edesmennyttä kansanedustajaa Tony Halmetta. Kolumni on kerännyt ennätyksellisen paljon kanteluita myös Julkisen sanan neuvostoon.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme