Mainos
Mainos

Poliisi sallisi karhujen haaskapyynnin

Karhujahdissa on rikottu lakia mm. ampumalla pentujen kanssa liikkuneita emoja. Itä-Suomessa ratkaisuksi esitetään ravintohoukuttimien sallimista.

Syksyn karhujahdissa on sattunut poikkeuksellisen paljon rikkeitä. Tähän mennessä jo kymmenkunta karhua on haavoittunut eri puolilla maata, lisäksi on ammuttu pentujen kanssa liikkuneita emoja.

Poliisin mielestä myös sivulliset ovat joutuneet vaaraan. Maan tiheimmällä karhualueella itärajalla poliisi on tuskastunut villiintyneeseen jahtiin ja esittääkin ravintohoukuttimen käytön sallimista karhujahdissa yleisen turvallisuuden kohentamiseksi.

- Mikäpä olisi turvallisempaa kuin lopettaa varsinkin asutuksen lähellä olevat karhut haaskalta tai houkutinta hyväksikäyttäen. Tältä osin laittomuudet loppuisivat, kun se olisi sallittua, sanoo Lieksan kihlakunnan poliisipäällikkö Pentti Nurminen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme