Mainos
Mainos

Poliisi: Somalia tarpeeksi turvallinen palautuksiin

Osa Somaliasta saapuvista turvapaikanhakijoista voi jäädä vastedes ilman oleskelulupaa, ja heidät palautetaan kotimaahansa. Suomen pakolaisavun viesintäpäällikkö toteaa kuitenkin MTV3:n uutisille, että Somalian tilanne on edelleen turvaton.

Suomi saattaa alkaa palauttaa somalialaisia turvapaikanhakijoita ja rikoksiin syyllistyneitä takaisin kotimaahansa.

Helsingin Sanomien mukaan ulkomaalaispoliisi katsoo Somalian tilanteen muuttuneen niin, että ihmisiä voidaan palauttaa koko maahan.

Poliisin uusi näkemys voi johtaa siihen, että osa turvapaikanhakijoista jää vastedes ilman oleskelulupaa, ja heidät palautetaan kotimaahansa. Nykyisin kaikille somalialaisille turvapaikanhakijoille myönnetään vähintään tilapäinen oleskelulupa.

Ulkomaalaisvirastosta ei osata vielä arvioida, miten uusi linjaus vaikuttaa turvapaikkahakemusten ja karkotusesitysten käsittelyyn.

"Somalian tilanne yhä heikko"

Suomen pakolaisavusta muistutetaan, että Somaliassa ei ole mikään muuttunut. Pakolaisavun mukaan maa on edelleen turvaton.

- Minun käsittääkseni Somalia on edelleen sellainen maa, jossa ei ole kunnon hallintoa eikä mitään muutakaan, ja maa on repaleena tällä hetkellä, sanoo Suomen palkolaisavun viestintäpäällikkö Marja-Leena Suvanto MTV3:n uutisille.

Suvannon mukaan Somaliassa kärsitään tällä hetkellä myös pahasta nälänhädästä, koska avustukset eivät pääse perille.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme