Mainos
Mainos

Poliisi suosittelee sadevesikaivojen kansien ruuvaamista kiinni

Poliisi suosittelee sadevesikaivojen kansien ruuvaamista kiinni. Toinen vaihtoehto on varmistaa, että ympäröivä maa-aines pitää sadevesikaivon kannen kiinni.

Poliisin ohje liittyy Lahdessa viime kuussa tapahtuneeseen onnettomuuteen, jossa parivuotias lapsi menehtyi pudottuaan sadevesikaivoon.

Esitutkinnassa on ilmennyt, että kaivon kansi oli alkuperäinen, rakennusvalvonnan tarkastama ja hyväksymä. Näiden kansien on tarkoitus pysyä paikoillaan ympäröivän maa-aineksen avulla.

Turmapaikalla maa oli kuitenkin painunut tai kulunut pois, joten kaivo oli runsaat 10 senttiä maan pinnan yläpuolella. Siksi kaivon avaaminen oli niin helppoa, että pienikin lapsi pystyi sen tekemään.

Lahden poliisi jatkaa sen selvittämistä, kenellä oli vastuu kaivon suojaamisesta.

Poliisin mukaan esiin nousseita kaivoja on Suomen eri osissa runsaasti. Osa huoltoyhtiöistä on Lahden onnettomuuden jälkeen kiinnittänyt omissa taloyhtiöissään kannet ruuveilla.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot