Mainos
Mainos

Poliisi: Tämä sääilmiö selittää seksin myyntiä Helsingin kaduilla

MTV Uutiset kertoi baarista kotiin palanneesta miehestä, jolle yritettiin myydä 200 metrin matkalla kolmesti seksiä.

Rikosylikonstaapeli Kenneth Eriksson Helsingin poliisista toteaa, että katuprostituutio on kaupungissa melko vähäistä, vaikka erikoisia tilanteita tuleekin välillä eteen.

Erikssonin mukaan poliisin on nykyjärjestelmässä vaikea hillitä kaduilla tapahtuvaa seksin myymistä, vaikka Helsingissä ei ole kyse suuremmasta kuin noin kymmenen naisen itsenäisestä bisneksestä.

– Ainoa keino, mitä poliisi voi tehdä, on sakottaa asiakasta ja myyjää. Koska myyjät ovat ulkomaalaisia, ulosottorumbaan on aika turha lähteä. Sakot jäävät maksamatta.

Eriksson sanoo poliisin pyrkivän kuitenkin näkyvään partiointiin, koska se itsessään hillitsee kaduilla tapahtuvaa prostituutiota. Poliisi pitää silmällä myös, liittyykö seksin myymiseen rikollistoimintaa eli paritusta tai ihmiskauppaa.

Eriksson ei ole kuitenkaan huomannut, että seksin myyminen kaduilla olisi Helsingissä yleistynyt. Yksi selitys toimitukseen yhteyttä ottaneen miehen kokemukselle on loppujen lopuksi aika ilmeinen.

– Kevät tulee ja kelit lämpenevät. Silläkin on vaikutuksensa.

Hän muistuttaa, että maksullista seksiä tarjotaan edelleen pääsääntöisesti baareissa ja asunnoissa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme