Mainos
Mainos

Poliisi: Tampereella ei viitteitä tuhopoltosta

Poliisin mukaan ei vaikuta todennäköiseltä, että Tampereen kerrostalopalo olisi sytytetty tahallaan. Palonsyyntutkinta on kuitenkin vasta alkuvaiheissaan. Mitään vaihtoehtoa ei vielä ole suljettu pois, sanoo rikoskomisario Hannu Kallioniemi.

Varhain aamulla kuultu voimakas räjähdys johtui todennäköisesti siitä, että ravintolatilaan kertyneet palokaasut syttyivät räjähdyksenomaisesti. Pelastusjohtaja Olli-Pekka Ojasen mukaan näin tapahtuu usein silloin, kun alkaneessa tulipalossa muodostuu runsaasti savua.

Palon epäillään alkaneen katutasossa toimineen ravintolan keittiöstä, mahdollisesti kaasulaitteista. Talon kahdessa alimmassa kerroksessa on kaikkiaan yhdeksän ravintolaa ja myös muita liikehuoneistoja. Neljä ylintä kerrosta ovat pääosin asuinkäytössä.

Johtavan palotarkastajan Pekka Mutikaisen mukaan palon alkupaikaksi epäillyssä ravintolassa tehtiin palotarkastus noin vuosi sitten, kun ravintola avattiin. Ravintolan omistajat ovat kuitenkin sen jälkeen vaihtuneet useita kertoja.

(MTV3 - STT)

Pelastusjohtaja: Palokaasut voivat aiheuttaa yhden voimakkaan räjähdyksen:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme