Mainos
Mainos

Poliisi telekuunteli satoja

Poliisin telepakkokeinojen käyttö on vakiintunut. Viime vuonna poliisin telekuuntelun kohteena oli 541 ja edellisvuonna 568 henkilöä. Poliisille myönnettiin viime vuonna telekuuntelulupia huomattavasti enemmän, yli 1800.

Tiedot ilmenevät sisäministeriön eduskunnan oikeusasiamiehelle antamasta kertomuksesta poliisin tiedonhankinnasta ja valvonnasta vuodelta 2007.

Poliisin televalvonta kohdistui 1084 henkilöön, edellisvuonna valvottuja oli 1154.

Myös peitetoimintaa ja valeostoa on käytetty erittäin pidättyvästi. Viime vuonna valeostoja tehtiin noin 10 peitetoimintapäätöstä. Kohteena oli noin 20 henkilöä.

Poliisin mukaan peitetoiminta ja valeostot ovat olleet menestyksellisiä törkeiden rikosten estämisessä, paljastamisessa tai selvittämisessä ja operaatioille asetetut tavoitteet ovat pääosin toteutuneet.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot