Mainos
Mainos

Poliisi tiukentaa otteita turvapaikan hakijoiden henkilöllisyyden selvittämiseksi

Turvapaikanhakijoiden määrät ovat olleet rajussa kasvussa viime vuonna. Poliisille ongelmallisimpia ovat olleet turvapaikanhakijat, joilla ei ole ollut minkäänlaista henkilöllisyystodistusta ja jotka ovat haastatteluissa kertoneet olevansa alaikäisiä.

- Alaikäisten identiteeteissä on esiintynyt merkittävästi ongelmia ja poliisilla on kyllä perusteltua olettaa, että suuri osa näistä alaikäisinä maassa olevista turvapaikan hakijoista on todellisuudessa täysi-ikäisiä, kertoo rikosylikonstaapeli Mika Haatainen Oulun poliisista.

Jotta oleskelupaa ei myönnettäisi väärin perustein on Poliisi alkanut tekemään iänmäärityksiä hampaista.

- Alaikäisellä on mahdollisuus saada oleskelulupa helpommin kuin täysi-ikäisellä. Lisäksi hänellä on mahdollisuus sen jälkeen perheiden yhdistämisohjella hakea perheitä tänne suomeen.

Myös poliisille virka-apupyyntöinä iänmäärityksiä tekevät hammaslääkärit ovat samoilla linjoilla.

- Oikeat henkilöllisyys- ja ikäperusteet ovat turvapaikanhakijoille ja maahanmuutajille oikeusturva mutta myöskin meidän yhteiskunnan oikesturva, toteaa oikeushammaslääkäri Sinikka Salo.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme