Mainos
Mainos

Poliisi tiukkana päättäjäisjuhlinnassa: Pulloja takavarikoidaan suuria määriä

Nuoriso työllistää poliisia viikonloppuna, kun koululaisten kesäloma alkaa.

Monella alaikäisellä on päättäjäisjuhlinnassa mukana alkoholia, vaikka hallussapito onkin lailla kielletty. Jos alaikäinen tavataan pullo kädessä, poliisi kirjoittaa nuorelle 20 euron rikesakon ja ottaa juomat haltuun.

– Olemme lisänneet resursseja ennalta ehkäisevään valvontaan eli tulemme näkymään katukuvassa normaalia viikonloppua enemmän. Jalkaudumme sellaisiin paikkoihin, joissa tiedämme nuorison kokoontuvan ja puutumme matalammalla kynnyksellä erityisesti nuorten alkoholinkäyttöön ja häiriökäyttäytymiseen, komisario Jere Roimu Helsingin poliisista kertoo.

Myös sosiaalipäivystys varautuu koulujen päättymiseen monin paikoin tuplamiehityksellä.

Esimerkiksi Helsingissä sosiaalityöntekijät päivystävät viikonloppuna poliisipartioiden kanssa kaupungilla ja puistoissa läpi yön.

Joukossa tyhmyys tiivistyy

Myös Säällä on iso vaikutus päättäjäisviikonlopun juhlintaan ja sitä kautta poliisin työmäärään.

– Jos on hyvä ilma, niin juhlinta jatkuu myöhempään. Toisaalta jos keli on huono niin ihmiset ovat huonommalla päällä ja se näkyy sitten esimerkiksi taksijonoissa tappeluina.

Tyypillisimmin poliisi joutuu selvittelemään nahinointeja, ilkivaltaa ja tyhmiä päähänpistoja kuten ilkivaltaa.

– Ikävimpiä on tietysti nämä nuorten tekemät, toisiin samanikäisiin kohdistuvat katuryöstöt, Roimu sanoo.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme