Mainos
Mainos

Poliisi tönäisi Pekkarisen hankeen ja erosi

Elinkeinoministeri Mauri Pekkarisen (kesk.) Lapissa viikko sitten hankeen heittänyt mies oli poliisi. Lapin lääninpoliisijohtaja Pentti Saira kertoo, että vanhempi konstaapeli on välikohtauksen jälkeen itse pyytänyt eroa poliisin tehtävästä.

-Kyse on erittäin harvinaisesta tapauksesta. Alkoholilla oli osuutta asiaan, Saira selvittää.

Pekkariseen käytiin käsiksi Taiga-ravintolan edustalla Kolarin Ylläksellä viikko sitten perjantaina. Ministeri ei loukkaantunut välikohtauksessa.

Saira sai tietää tapauksesta sunnuntaina. Poliisi irtisanoutui tehtävästään keskiviikkona.

-Minä kunnioitan kovasti hänen ratkaisuaan. Hän on ymmärtänyt, että kyseessä oli poliisin arvolle sopimaton käytös ja hän haluaa kantaa siitä vastuun, Saira selvittää.

Noin 30-vuotias vanhempi konstaapeli työskenteli viransijaisena Käsivarren kihlakunnan poliisilaitoksella. Välikohtauksen sattuessa hän oli viettämässä Ylläksellä vapaa-aikaa virkatovereidensa kanssa.

Saira kertoo siirtäneensä tapauksen tutkinnan keskusrikospoliisille. Tutkinnanjohtajana toimii Rovaniemen kihlakunnansyyttäjä Arto Mäkinen. Hän ratkaisee, aloitetaanko tapauksesta esitutkinta.

Ministeri Pekkarisen tönäisijästä kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat verkkosivuillaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme