Mainos
Mainos

Poliisi tutkii jättimäistä rahanpesuyritystä

Keskusrikospoliisi tutkii jättimäistä rahapesujuttua. Suomen kautta yritettiin viime vuonna pestä puolentoista miljardin markan summaa. Rahanpesu ei kuitenkaan onnistunut.

Koska tutkimukset ovat kesken, poliisi on varsin vaitonainen jutusta. Poliisin mukaan liiketoimi liittyy kuitenkin valuutanvaihtoon. Summaa poliisi pitää poikkeuksellisen suurena. Tapauksessa oli kyse, siitä että suomalaiselle pankille tarjottiin puolentoista miljardin markan arvosta ulkomaan valuuttaa vaihdettavaksi. Tarjous tuli entisen Neuvostoliiton alueelta. Poliisi ei halua kertoa mistä maasta.

Rahanpesu ei onnistunut, koska pankki ei suostunut vaihtoon vaan ilmoitti siitä keskusrikospoliisille. Kun pankki kysyi tarjoajalta mistä rahat olivat peräisin, tämä ei enää palannut konttoriin. Kaikkiaan rahapesun selvittelykeskukselle tuli viime vuonna yhteensä 186 ilmoitusta. Tyypillinen ilmoitus koskee noin 100 000-200 000 markan määräistä liiketointa. Puolentoista miljardin markan valuutanvaihtotarjous ei jäänyt ainoksi isoksi tarjoukseksi. Viime vuonna sai rahanpesuilmoituksen viidestä sellaisesta liiketoimesta, jossa summa oli yli sata miljoonaa markkaa.
(MTV3/Jarkko Sipilä)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme