Mainos
Mainos

Poliisi tutkii laajaa kirjojen kopiointia Mikkelissä

Epäilyjen mukaan mikkeliläisessä kopiointiliikkeessä on kopioitu laittomasti useita kirjoja, joita on sitten myyty asiakkaille kustantajan hintaa halvemmalla.

Mikkelin rikospoliisi tutkii laajaa oppikirjojen laitonta kopiointia. Epäilyjen mukaan mikkeliläisessä kopiointiliikkeessä on kopioitu ainakin Mikkelin ammattikorkeakoulussa käytettäviä kirjoja, joita on sitten myyty asiakkaille kustantajan hintaa halvemmalla.

Komisario Kaarlo Häkkinen luonnehtii epäiltyä rikoshyötyä huomattavaksi. Kopioita on otettu yli 250 kirjasta. Juttua on tutkittu jo toista vuotta. Asianomistajina ovat kirjojen tekijät ja yli 40 suomalaista kustantajaa. Poliisi odottaa nyt asianomistajilta valtakirjoja, jotta mahdollisessa oikeudenkäynnissä voidaan vaatia korvauksia.

Tutkinnan alulle panijoita olivat Kopiosto ja Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus. Liikkeessä kirjoihin tehtiin kierreselällä varustetut kannet. Siellä oli myös luettelo hinnoista. Häkkisen mukaan juttu etenee syyteharkintaan keväällä. Laiton toiminta loppui jo poliisitutkinnan alettua.

Vastaavanlaista toimintaa ilmeni kymmenisen vuotta sitten Vaasassa. Siellä kopiointiliike tuomittiin oikeudessa korvauksiin. Mikkelin kopiointijutusta kerrottiin ensimmäisenä Karjalaisessa ja Savon Sanomissa tänään.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme