Mainos
Mainos

Poliisi tutkii laajaa veronkiertoa siivousalalla

Siivousfirma on ilmeisesti välttänyt veroja jopa satojentuhansien eurojen edestä.

Espoon poliisi tutkii poikkeuksellisen mittavaa epäiltyä veronkiertoa siivousalan yrityksissä. Poliisi ja Uudenmaan verovirasto epäilevät kolmen pääkaupunkiseudulla toimivan siivousfirman välttäneen veroja jopa satojentuhansien eurojen edestä vuodesta 2004 lähtien.

Yhtiöt ovat poliisin mukaan verkostoituneet useiden kymmenien ihmisten ja yritysten kokonaisuudeksi. Rikosnimikkeinä on useita törkeitä veropetoksia ja törkeitä kirjanpitorikoksia. Lähes kaikki kymmenistä epäillyistä ovat maahanmuuttajataustaisia.

Poliisi uskoo, että kolme niin sanottua päätoimijayhtiötä ovat tehneet siivoussopimuksen esimerkiksi jonkin marketin kanssa ja sen jälkeen kierrättäneet siivouksesta saamansa rahat näennäisesti toimivan alihankintayrityksen kautta. Varat ovat palautuneet päätoimijayhtiöön, jonka epäillään välttäneen arvonlisäveroja ja maksaneen siivoojille palkkoja pimeästi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme