Mainos
Mainos

Poliisi tutkii nikkelivuotoa törkeänä ympäristön turmelemisena

Poliisi tutkii Kokemäenjoen nikkelivuotoa rikosnimikkeellä törkeä ympäristön turmeleminen.

Varsinais-Suomen ely-keskus jätti tänään tutkintapyynnön poliisille.

Kokemäenjoen mittaustulosten perusteella nikkelipitoisuus ei vaihtele joen eri syvyyksissä, kertoo Porin kaupungin ympäristöjohtaja Matti Lankiniemi.

Mittaukset on tehty Porin keskustan alueella ja Ulvilan Priitunnokan kohdalta pinnasta ja pohjasta. Aikaisemmat näytteet on otettu vain pintavedestä. 

Lankiniemen mukaan uusien mittaustulosten perusteella voi päätellä, ettei vedessä kulje pohjalla nikkelikerrostumaa. Mittauksista ei voi kuitenkaan päätellä pohjan sedimentin tilaa.

Korkeimmat nikkelipitoisuudet ovat edelleen Reposaaressa, missä joki laskee mereen. Porin kaupunki kehottaa edelleen välttämään Kokemäenjoen kalojen syömistä.

Myös Norilsk Nickel -yhtiö on kertonut mittaustuloksistaan, joiden mukaan nikkelipitoisuudet joessa ovat laskussa. Näytteenottopaikkoja oli kuusi.

Lisäksi yhtiö oli tilannut Kokemäenjoen vesistön vesiensuojeluyhdistykseltä tutkimuksen, jonka alustavien tulosten mukaan joen pohjaeläimistö on samantyyppinen kuin aiemmin.

Sedimenttituloksia saadaan vasta ensi viikolla.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme