Mainos
Mainos

Poliisi tutkii ravintola-alan ihmiskauppaepäilyä Savonlinnassa

Viisi kiinalaista työntekijää on joutunut tekemään seitsenpäiväistä työviikkoa kohtuuttomalla palkalla ja asumaan ravintolan varastonakin toimineessa asunnossa.

Keskusrikospoliisi ja Savonlinnan poliisi tutkivat, onko savonlinnalainen kiinalaisravintola sekaantunut ihmiskauppaan. Kyseessä olisi silloin Suomen ensimmäinen ravintola-alaan liittyvä ihmiskaupparikos.

Nelosen uutisten mukaan ihmiskaupasta epäillään ravintolan omistajia ja heidät on pidätetty. Kumpikin pidätetyistä on nykyisin Suomen kansalainen.

Poliisi epäilee, että rikollinen toiminta on jatkunut ravintolassa jo vuosia. Asian jäljille päästiin yleisövihjeen avulla.

Jutussa on asianomistajina puolenkymmentä kiinalaista työntekijää. He ovat joutuneet tekemään ravintolassa seitsenpäiväisiä työviikkoja muutaman sadan euron kuukausipalkalla. Työntekijöiden asuntona ollut kerrostaloasunto on samalla toiminut ravintolan varastona. Työntekijöiden matkustusasiakirjat ja rahat ovat tiettävästi olleet ravintolan omistajien hallussa.

Ihmiskauppa kirjattiin rikoslakiin pari vuotta sitten. Ihmiskaupasta on langetettu tuomio Suomessa prostituutiojutun yhteydessä kerran aiemmin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme