Mainos
Mainos

Poliisi tutkii vankilapakoyritystä

Vantaan vankilan johto pohtii, johtaako kolmen vangin pakoyritys muutoksiin vankilan toiminnassa.

Vantaan poliisi on aloittanut vankilapakoyrityksen esitutkinnan. Kolme miesvankia yritti paeta väkivalloin Vantaan vankilasta eilen aamupäivällä. Pakoyrityksen aikana yhtä vanginvartijaa lyötiin astalolla. Hänen vammansa eivät kuitenkaan ole hengenvaarallisia.

Tutkinnan aluksi poliisi on kuullut tapahtuman aikana paikalla olleita vanginvartijoita ja ollut yhteydessä myös loukkaantuneeseen vartijaan. Lisäksi poliisin on tarkoitus tutustua mahdollisiin valvontanauhoihin. Pakoa yrittäneiden vankien kuulemiset jäävät arkipäiville. Poliisi ei vielä kerro, millaista astaloa vangit käyttivät pakoyrityksessä.

Vankilan toiminta minimiin

Vankilan apulaisjohtaja Jaakko Jokinen kertoo pakoyrityksen johtavan johtaa vankilan toiminnan karsimiseen ja mahdollisten muutostarpeiden selvittämiseen.

- Vankilassa hoidetaan nyt vain pakolliset lakisääteiset asiat ja kaikki ylimääräinen karsitaan. Sitten normalisoimme tilannetta askel kerrallaan, kertoo Jokinen.

Vuonna 2002 käyttöön otettu Vantaan vankila on pääasiassa tutkintavankila, jossa on noin 160 vankipaikkaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme