Mainos
Mainos

Poliisi: Työpaineet lisääntyvät vankiloiden sulkemisen myötä

Suomen poliisijärjestöjen liitto arvioi, että vankiloiden sulkeminen lisää poliisin työpaineita. Vankiloiden lakkauttaminen ja avolaitospaikkojen lisääminen voivat tuoda huomattavasti lisätöitä poliisille ja tuomioistuimille.

- Poliisin työssä tulee varmasti näkymään tilanne, jossa avolaitoksiin tulee entistä enemmän asiakkaita, mutta resursseja heidän valvomiseensa ja hoitamiseensa ei lisätä riittävästi, sanoo liiton puheenjohtaja Yrjö Suhonen.

Suhonen jakaa vankilavirkailijoiden huolen siitä, että valtion tuottavuusohjelman nimissä säästetään yhdestä päästä ja lisätään työtä ja kuluja toisessa. Hän muistuttaa, että turvallisuus on ketju, jossa yhden lenkin heikentäminen vaikuttaa koko kokonaisuuteen.

- Kansalaisten turvallisuus ei ainakaan parane, jos vankiloita suljetaan ja niihin kuuluvia ihmisiä siirretään ikään kuin tuottavuusohjelman puristuksessa kamppailevan poliisin vastuulle.

Rikosseuraamusvirasto esittää, että Konnunsuon ja Pelson vankilat lakkautetaan vuoteen 2012 mennessä. Ideana on, että neljäsataa suljettua vankipaikkaa korvataan muilla vaihtoehdoilla. Painopistettä on tarkoitus siirtää avoseuraamusten suuntaan.

Hallituksen on määrä käsitellä vankeinhoidon tulevaisuutta iltakoulussa ensi kuussa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot