Mainos
Mainos

Poliisi valvoi tehostetusti alkoholihaittoja

Toukokuussa tehdyn tehovalvonnan tavoitteena oli saada kuva alkoholin käytön haitoista nykytilanteessa.

Poliisi valvoi tehostetusti alkoholista johtuneita haittatapauksia toukokuun viimeisellä viikolla. Tehovalvontaviikon aikana tehtiin yhteensä 143 rikosilmoitusta ja annettiin 496 rangaistusvaatimusta.

Tehovalvonta liittyi valtioneuvoston alkoholipoliittiseen ohjelmaan. Sen tavoitteena oli saada kuva nykyisestä alkoholin käytön haitoista. Valvonnan kohteina olivat erityisesti alkoholin nauttimisesta aiheutuvat häiriöt yleisillä paikoilla, alaikäisten luvaton alkoholin nauttiminen ja hallussapito sekä anniskelu- ja vähittäismyynti.

Nuoriin kohdistunut valvonta paljasti yhteensä 1 164 rikokseen syyllistynyttä nuorta. Heistä noin 800 oli 15-17-vuotiaita. Anniskelu- tai vähittäismyyntiluvan myöntäneelle viranomaiselle tehtiin noin 200 valvontailmoitusta.

Toukokuussa päihtymyksen takia otettiin kiinni lähes 9 800 henkilöä. Viime vuonna vastaava luku oli noin 8 800. Myös poliisin tietoon tullut häiriökäyttäytyminen ja kotihälytykset lisääntyivät toukokuussa viime vuodesta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme