Mainos
Mainos

Poliisi: Vanhemmat päästävät lapsensa tien päälle liian heppoisesti

Mopo-onnettomuudet ovat lähes triplaantuneet kymmenessä vuodessa. Parin viime vuoden aikana erityisesti mopon kyydissä matkustavien loukkaantumiset ovat lisääntyneet. Ministeriö haluaisikin uudistaa mopokorttia turvallisuuden vuoksi. Ministeriö ehdottaa muun muassa ajo-opetusta ja ajokoetta nykyisen teoriakokeen lisäksi.

Poliisi perää asiassa vanhempien vastuuta. Ylikonstaapeli Glenn Saloranta Liikkuvasta poliisista on sitä mieltä, että vanhemmat päästävät lapsensa liikenteeseen liian vähäisellä evästyksellä.

- Moni nuori liikkuu 15-vuotiaana ensimmäistä kertaa moottoriajoneuvolla. Joukkoon mahtuu myös sellaisia tapauksia, jotka eivät ole juuri ajelleet edes polkupyörällä, koska vanhemmat ovat heitä aiemmin vieneet paikasta toiseen, Saloranta muistuttaa.

Salorannan mukaan poikien ja tyttöjen tietotaito mopoilussa on hyvin erilaista. Tytöillä puutteet liittyvät usein mopon hallintataitoihin.

- He eivät osaa tehokkaasti jarruttaa tai väistää, tietävät vain, missä kaasupoljin sijaitsee. Pojat ovat puolestaan teknisesti taitavia, he harjoittelevat paljon ja ovat kiinnostuneita mopoihin liittyvistä asioista. Erilaiset temput luonnistuvat pojilta, mutta he ikään kuin ulosmittaavat taitonsa liian kovan vauhdin vuoksi, Saloranta sanoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme