Mainos
Mainos

Poliisi varoittaa jälleen huijausviesteistä: Euron kenkiä tai yllättäviä perintöjä ei ole olemassa

Pohjanmaan poliisilaitos varoittaa jälleen ihmisiä liikkeellä olevista huijausviesteistä.

Poliisin mukaan liikkeellä on tällä hetkellä useita tekstiviesti- ja sähköpostihuijauksia. Useissa viesteissä väitetään arpajaisvoiton osuneen vastaanottajan kohdalle ja viestissä pyydetään ottamaan yhteyttä annettuun numeroon voiton lunastamiseksi. Tarkoituksena on ilmeisesti huijata vastaanottaja maksamaan olemattoman voiton toimituskulut.

Poliisi muistuttaa, että epämääräisissä viesteissä oleviin numeroihin tai osoitteisiin ei kannata ottaa yhteyttä, vaan viesti kannattaa heti poistaa.

Jatkuvista varoituksista huolimatta ihmiset menevät huijauksiin lankaan. Viesteissä luvataan usein arpajaisvoittoja, yllättäviä perintöjä, euron kenkiä tai lahjakortteja. Mitään näistä ei kuitenkaan ole olemassa, vaan tarkoituksena on huijata vastaanottajalta rahaa.

Poliisin mukaan useita ihmisiä on joutunut velkakierteeseen, kun he ovat lähettäneet rahaa jopa kymmenien tuhansien edestä huijareille.

Alkuviikosta myös Viestintävirasto varoitti liikkeellä olevista huijausviesteistä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme