Mainos
Mainos

Poliisi varoittaa "nigerialaiskirjeistä"

Suomessa on jälleen liikkellä afrikkalaisperäisiä kirjeitä, joilla yritetään huijata rahaa suomalaisilta.

Keskusrikospoliisi varoittaa suomalaisia afrikkalaisperäisistä avunpyynnöistä ja liiketoimia koskevista ehdotuksista, joita tulee tuntemattomilta henkilöiltä esim. kirjeitse tai sähköpostilla.

Poliisin mukaan kyseessä on suora jatko toistakymmentä vuotta sitten alkaneelle ns. nigerialaiskirjeinä tunnetulle ilmiölle, jossa hyväuskoisilta ihmisiltä yritetään huijata rahaa erilaisilla peitetarinoilla. Huijauksilla ja peitetarinoilla on aina yksi yhteinen piirre: saadakseen luvatut palkkiot henkilön tulee ensin maksaa erinäisiä etumaksuja kuten sopimuksen takuumaksuja ja veroja.

Poliisi arvelee suomalaisten menettäneen kirjeisiin liittyvissä etumaksupetoksissa kymmeniä miljoonia markkoja. Lisäksi pari viikkoa sitten Afrikkaan sopimuksen tekoon matkustanut liikemies kidnapattiin ja pahoinpideltiin.

Peitetarinoiden ja huijauksen toteutus on poliisin mukaan usein niin vakuuttavia, että uhrin on vaikea uskoa joutuneensa rikoksen kohteeksi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme