Mainos
Mainos

Poliisi varoittaa soinilaisia: Älkää opettako villieläintä city-karhuksi

Soinissa Etelä-Pohjanmaalla on tehty havaintoja karhunpennusta, josta saattaa poliisin mukaan tulla ongelmallinen ihmisten käytöksen vuoksi.

Alueella liikkuvaa pikkukarhua on ruokittu ja sen havaintopaikasta on muodostunut nähtävyys, jossa käydään jopa perheen pienimpien kanssa. Tämä saattaa aiheuttaa sen, että karhusta tulee niin sanottu city-karhu, joka oppii yhdistämään ruuan saamisen ja ihmisen tuoksun toisiinsa.

– Karhu oppii tällä tavoin etsimään ruokaa ihmisten läheisyydestä, poliisi varoittaa.

Karhu on arvaamaton eläin eikä sen käyttäytymiseen voida pääsääntöisesti luottaa. Pienikokoinenkin karhu on voimakas ja mikäli se hyökkää ihmisen kimppuun, voivat seuraukset olla vakavat, poliisi muistuttaa.

"Nähtävyysalue" suljettiin

Poliisi on tänään päättänyt sulkea karhun havaintopaikalle johtavan tien turvallisuussyistä. Asiaton oleskelu soramontulla ja sen välittömässä läheisyydessä on kiellettyä. Poliisin käskyn noudattamatta jättämisestä voidaan tarvittaessa määrätä sakkorangaistus.

Poliisi toivoo, että ihmiset antaisivat karhulle mahdollisuuden siirtyä luontevasti metsiin etsimään ravintoa ja suoda karhulle mahdollisuus elää normaalia luonnonmukaisen karhun elämää.

Mikäli karhu ei siirry pois alueelta poliisi ryhtyy muihin tarvittaviin toimenpiteisiin yleisen turvallisuuden ylläpitämiseksi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme