Mainos
Mainos

Poliisi: Vartijat kohtaavat yhä enemmän vastarintaa

Helsingin poliisi ei ole selvityksissään havainnut, että yksityisten vartiointiliikkeiden vartijat olisivat käyneet tarpeettoman kovaotteisiksi. Ylikomisario Heikki Porolan mukaan vartijat kyllä turvautuvat voimakeinoihin aiempaa useammin, koska he kohtaavat yhä enemmän vastarintaa työssään.

Ylilyönnit voimankäytössä sen sijaan eivät ole "trendinomaisesti" lisääntyneet, hän sanoo. Porola laatii yhdessä ylikomisario Kari Tolvasen kanssa selvitystä vartijoiden voimankäytöstä eduskunnan apulaisoikeusasiamiestä varten. Apulaisoikeusasiamies Ilkka Rautio pyysi tietoja, kun kaksi Kisahallin säilytyssuojassa työskentelevää sairaanhoitajaa oli yleisönosastokirjoituksessaan kertonut vartijoiden kovista otteista.

Paraikaa poliisin tutkittavana on yksi tapaus, jossa vartijan kiinniottamalla henkilöllä oli mm. luunmurtumia. Porolan mukaan setvittävää on puolin ja toisin, eli kiinniotetun kerrotaan tehneen vastarintaa ja vartijan käyttäneen liikaa voimaa.

Porola huomauttaa, että yleisillä paikoilla on aiempaa levottomampaa ja häiriköiden taltuttaminen on vartijoille arkipäivää. Kiinniottoihin liittyviä ongelmia tulee ilmi kymmeniä vuodessa. Porolan mukaan kiinniotettujen kertomukset tapahtumien kulusta vaihtelevat kuitenkin sen mukaan, onko kuulijana poliisi tai esimerkiksi sairaanhoitaja.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme