Mainos
Mainos

Poliisi varuillaan Provinssirockissa – vaaralliset muuntohuumeet yleistyneet

Huomenna käynnistyvän Provinssirockin ennustetaan keräävän ennätysyleisön tänä vuonna. Poliisille väenpaljous tuo kuitenkin ongelmia sekä varsinaisella festivaalialueella että sen liepeillä.

– Ilmeisesti nyt tulee kaikkien aikojen yleisöennätys. Tilaisuuden ennakkolippuja on myyty jo niin paljon, että portilta niitä ei välttämättä enää saa hankittua. Ylimääräiset ihmiset, jotka eivät mahdu tapahtuma-alueelle, jäävät sitten huvialueen liepeille ja siellä tapahtuvat poliisin kannalta haitallisimmat asiat, summaa rikoskomisario Esa Uusi-Kakkuri Seinäjoen poliisista.

Seinäjoen poliisi pelkää etenkin uusien design-huumeiden eli muuntohuumeiden vaikutuksia.

– Tällaisissa suurissa kansanjuhlissa liikkuu yleensä huumeita. Nyt on pikku peikkona se, että osa juhlijoista saattaa kokeilla liikkeellä olevia uusia huumeita ensimmäistä kertaa. Koska muuntohuumeet ovat hyvin tehokkaita ja vaarallisia aineita, niin siellä on jopa pahimmillaan hengenvaara olemassa, Uusi-Kakkuri sanoo.

– Poliisin suurin pelko on, että huvialueella esiintyisi uutta huumausainetta, jonka riskejä ei tiedetä. Jos sellaista aletaan levittää, olisi se poliisille jonkinlainen kauhuskenaario.

Yleensä festariviikonloppuna Seinäjoen poliisin tietoon tulee satakunta huume- ja käyttörikosjuttua. Uusi-Kakkurin mukaan muuntohuumeet ovat kuitenkin kasvava ongelma Seinäjoen alueella.

– En tiedä, onko tämä vuosi sinällään pahempi kuin aiemmat vuodet. Seinäjoen alueella on kuitenkin liikkunut jonkin verran design-huumeita parin viime vuoden aikana, mikä lisää riskiä. Tämä on ollut lisääntyvä trendi Seinäjoen seudulla.

Seinäjoen poliisi on varautunut Provinssirock-viikonloppuun tavallista suuremmalla miehityksellä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme