Mainos
Mainos

Poliisi: Venäläisten liikennevakuutusten kanssa oltava tarkkana

Paikallinen liikennevakuutus on pakollinen matkustettaessa autolla Venäjälle. Asetus tuli voimaan vuonna 2003.

Poliisi kehottaa suomalaisia autoilijoita tarkkaavaisuuteen venäläistä liikennevakuutusta hankkiessaan. Poliisin tietoon on tullut tapauksia, joissa venäläisiä liikennevakuutuksia on Suomessa myyty erilaisilla alennuksilla. Joissakin tapauksissa auton moottoriteho on merkitty pienemmäksi.

Paikallinen liikennevakuutus on ollut pakollinen autolla Venäjälle mentäessä heinäkuusta 2003 alkaen.

Poliisista painotetaan, että venäläisen liikennevakuutuksen hinta määräytyy muun muassa moottoritehon perusteella, ja se on aina sama riippumatta vakuutusyhtiöstä.

- Meillä on epäilys siitä, että Venäjällä vakuutusyhtiöt eivät ole sen innokkaampia korvaamaan alivakuutettuja autoja kuin Suomessakaan, sanoo rikoskomisario Kari Lempiäinen Kaakkois-Suomen poliisista.

Suomessa venäläisen autovakuutuksen voi hankkia ainoastaan toimiluvalliselta vakuutusmeklarilta. Meklari vastaa siitä, että vakuutus on voimassa ja vakuutuskirja oikea.

- Muut yrittäjät, jotka näitä vakuutuksia myyvät, niin heidän vastuunsakin voi olla vähän niin ja näin. Kun toiminta on luvatonta jo lähtiessä, niin kuinka paljon he mahtavat tulla vastaamaan tarvittaessa, Lempiäinen huomauttaa.

Lempiäinen muistuttaa, että esimerkiksi matkatoimistoilla ei ole oikeutta välittää liikennevakuutuksia. Yhdelläkään venäläisellä vakuutusyhtiöllä ei myöskään ole toimilupaa Suomessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme