Mainos
Mainos

Poliisia ammuttiin Tervakoskella

Ammuskelussa haavoittui perhettään uhkaillut mies sekä paikalle hälytetty poliisi. Molempien vammoja luonnehditaan vakaviksi.

Poliisi ja perhettään uhkaillut päihtynyt mies haavoittuivat vakavasti Janakkalassa viime yönä. Ampumavälikohtaus sattui Janakkalan Tervakoskella. Poliisit oli hälytetty paikalle perheriitaa rauhoittamaan.

Tutkinnanjohtaja Mika Ihaksinen keskusrikospoliisista kertoi iltapäivällä, että tapahtumien kulku on vielä monilta osin epäselvä. Haulikolla ampunut mies on pystynyt vastaamaan poliisin kysymyksiin, mutta loukkaantuneen poliisin tila ei sitä vielä perjantaina sallinut.

Aseita käytettiin Tervakosken Tietyntiellä, minne poliisi oli hälytetty ennen aamukolmea rauhoittamaan perhettään aseella uhannutta miestä. Paikalla oli kaikkiaan kahdeksan poliisia Hämeenlinnasta ja Riihimäeltä.

Puhalluskokeen perusteella mies oli aamulla 1,9 promillen humalassa. Hän oli palannut ravintolasta ja alkanut uhkailla perhettään.

- Epäilty ei ole oikein pystynyt selvittämään, miksi hän teki niin kuin teki. Riidan aihe ei ollut ainakaan semmoinen, että sen takia yleensä ruvetaan ampumaan, kertoo Ihaksinen.

Perheen äiti ja neljä lasta olivat poliisien saapuessa vielä kotosalla. Heidät saatiin kuitenkin pian vahingoittumattomina turvaan.

Molemmat sairaalassa

Sekä poliisin että janakkalalaismiehen vammoja luonnehditaan vakaviksi, mutta kummallakaan ei ole hengenvaaraa. Molemmat joutuivat sairaalahoitoon, ylikonstaapeli lääkärihelikopterin kyydissä.

Janakkalalaismies haavoittui kylkeen, mutta Ihaksisen mukaan vaikuttaa siltä että sisäelimet eivät ole kärsineet suuria vaurioita. Käsivarteen haavoittuneen ylikonstaapelin tila on vakavampi.

Ihaksisen mukaan alustavasti vaikuttaa siltä, että haavoittunut poliisi laukaisi virka-aseensa itse. Mahdollista on kuitenkin myös, että se laukesi vahingossa, kun haulikon laukaus osui poliisin käteen.

- Haulikon ja virka-aseen laukaukset on ammuttu lähes samaan aikaan. Voi olla, että poliisi laukaisi aseensa refleksinomaisesti, hänellähän oli sormi liipasimella, kertoo Ihaksinen.

Haulikko oli luvallinen

Perhettään uhkaillut janakkalalaismies on syntynyt vuonna 1968. Hän ei ole niin sanottu poliisin vanha tuttu. Loukkaantunut ylikomisario on Hämeenlinnan poliisista ja iältään noin 40-vuotias.

Ihaksisen mukaan janakkalainen ampui kaikkiaan neljä laukausta, joista yksi osui poliisiautoon ja yksi ylikonstaapeliin. Miehet olivat ampumahetkellä ulkona ja suhteellisen lähellä toisiaan.

Aseena käytetty haulikko oli luvallinen, kuten omistajan toinenkin metsästysase.

Jutun tutkinta on siirretty Etelä-Suomen läänin poliisiosaston päätöksellä keskusrikospoliisille. Komisario Ihaksinen arvelee tutkinnan vievän pari kuukautta. Hän uskoo pääsevänsä kuulemaan paikalla olleita paremmin vasta lauantaina.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 03.02.2006)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme