Mainos
Mainos

Poliisia pakoon ajava on usein humalainen nuori

Poliisia karkuun ajaa useimmiten päihtynyt, nuori suomalainen mies. Yli puolet poliisia paenneista oli alle 24-vuotiaita. Jopa neljäsosa karkureista oli alaikäisiä, 15-17-vuotiaita. Naisia oli vain muutama prosentti.

Poliisiammattikorkeakoulun tutkimuksen mukaan poliisia pakoiltiin eniten kesäviikonloppuöisin. Yli puolet pakoon ajaneista ajoi päihtyneenä. Huumeiden vaikutuksen alaisena oli viidennes kiinnijääneistä.

Eniten takaa-ajoja tapahtui Uudellamaalla. Väestömäärään ja ajosuoritteisiin suhteutettuna eniten takaa-ajoja oli kuitenkin Kymenlaaksossa ja Päijät-Hämeessä ja vähiten Pohjanmaalla.

Kolareita takaa-ajotilanteissa sattui suhteellisen harvoin, sillä 70 prosenttia tilanteista päättyi ilman onnettomuuksia. Useimmiten tilanteissa loukkaantuu pakenija itse.

Raporttia varten tutkittiin vuonna 2007 tehtyjä rikosilmoituksia, joihin sisältyi poliisin tekemää takaa-ajoa. Tapauksia oli yhteensä 1315.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot