Mainos
Mainos

Poliisiehdokkaat: Some ei saa olla tuomioistuin

Pedofiilien kuvien julkistaminen ja ilmiantosivustot saavat poliisitaustaisilta kansanedustajaehdokkailta hieman erilaisen vastaanoton.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus on määrännyt lähes kahdentuhannen euron sakot miehelle, joka oli julkaissut pedofiliasta tuomitun henkilön kuvan Facebookissa ja linkittänyt kuvan uutisjuttuihin.

Kokoomuksen ehdokas, ylikomisario Juha Hakola sanoo ymmärtävänsä keskustelua erityisesti lapsiin kohdistuvista rikoksista.

- On selvää, että kansalaisten tulee saada keskustalla myös tämänkaltaisista aiheista, vaikka ne ovat vaikeita. Mutta jos ne johtavat uuteen rikokseen kiihottamiseen tai muuhun vastaavaan, niin se on täysin moraalitonta ja tuomittavaa, Hakola totesi.

Rkp:n ehdokas, rikosylikomisario Thomas Elfgren pitää sosiaalisen median ilmiantosivustoja kielteisenä ilmiönä.

- Kaiken maailman ilmiannot ja videokuvien näyttäminen ymmärretään aina selvänä asiana, että henkilö on siihen syyllistynyt, eli se on vähän sama kuin tuomio. Kyllä minä kannustan sellaiseen Suomeen, jossa tuomiot jaetaan riippumattomissa tuomioistuimissa, Elfgren sanoi.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme