Mainos
Mainos

Poliisien eläkeiän nostoaikeet saavat vastustusta

Perusteina ovat muun muassa poliisin ammatin fyysinen ja henkinen kuormittavuus.

Suomen Poliisijärjestöjen liitto vastustaa aikeita nostaa poliisien eläkeikää. Asiaa pohditaan parhaillaan sisäministeriön työryhmässä, jonka on määrä ottaa kantaa asiaa tammikuun aikana. Hyvinkäällä ja Riihimäellä ilmestyvä Aamuposti kertoi hankkeesta tänään.

Poliisien eläkeikä on nykyisin alipäällystön ja miehistön osalla 60 vuotta ja päällystövirassa 63 vuotta. Valtiovarainministeriössä olisi haluja luopua poikkeavista rajoista siten, että myös poliisit jäisivät tulevaisuudessa eläkkeelle uuden eläkejärjestelmän mukaisesti vasta 63-68 vuoden iässä, mutta poliisijärjestöt eivät tätä hyväksy.

- Pidämme ehdottomasti kiinni nykyisistä ikärajoista, sanoo Poliisijärjestöjen liiton puheenjohtaja Yrjö Suhonen STT:lle.

Perusteina ovat ammatin erityiset vaatimukset sekä fyysinen ja henkinen kuormittavuus. Suhonen huomauttaa, että ikääntyneille poliiseille on vaikea järjestää kevyempiä tehtäviä, sillä valtakunnallisen hätäkeskuslaitoksen ja valtion tuottavuusohjelman myötä päivystyksiä ja muita sisätöitä on entistä vähemmän.

Käytännössä poliisit jäävät nykyäänkin usein eläkkeelle jo alle kuusikymppisinä, mutta eroamisikä on ehdoton takaraja. Suhosen mielestä yksilölliset joustot voisivat toki olla mahdollisia, jos työntekijä itse sitä haluaa, mutta ne olisi aina ratkaistava erikseen tapaus kerrallaan.

Vastaava kiista on meneillään myös palomiesten eläkeiästä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme