Mainos
Mainos

Poliisien määrä saattaa vähentyä säästöjen takia

Sisäministeriön hallinnonalalla varaudutaan henkilöstöleikkauksiin.

Säästöt kohdistuvat todennäköisesti myös poliisiin ja rajavartiolaitokseen.

Ministeriön talousjohtajan Jukka Aallon mukaan on selvää, että poliisi ei säästy henkilöstöleikkauksilta. Sisäministeriön hallinnonalasta poliisi muodostaa kaksi kolmannesta ja rajavartiolaitos vajaan viidenneksen. 

Sisäministeriön hallinnonalalta pitäisi kehysriihen päätösten mukaisesti säästää lähivuosina 25 miljoonaa euroa. 

– Lähtökohtaisesti joudumme varmasti kohdistamaan toimenpiteitä aika juustohöylällä kaikkiin toimintoihin, Aalto arvioi.

Myös hätäkeskuksista, Pelastusopistosta, Maahanmuuttovirastosta ja vastaanottokeskuksista sekä Hallinnon tietotekniikkakeskuksesta yritetään etsiä säästöjä.

Säästöt kohdistuvat todennäköisesti henkilöstöön, koska työvoimavaltaisella hallinnonalalla palkat ovat suuri menoerä. Aalto muistuttaa, että esimerkiksi poliisissa ja hätäkeskuksissa on jo aiemmilla säästökierroksilla toteutettu isot organisaatiouudistukset.

Sisäministeri Päivi Räsänen (kd.) onkin huolissaan säästöjen vaikutuksista. Hän sanoo ottavansa asian tarvittaessa esiin syksyn budjettiriihessä. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme