Mainos
Mainos

Poliisien puhelinkuuntelulupien määrä kasvoi

Poliisit saivat viime vuonna lähes tuhat lupaa kuunnella puheluita tai tarkkailla puhelinliikennettä. Tuomioistuimet myönsivät poliisille 230 telekuuntelulupaa eli lupaa kuunnella rikoksesta epäiltyjen puheluita. Televalvontalupia eli oikeutta seurata, mistä numerosta soitetaan mihinkin numeroon, myönnettiin 756 kertaa.

Lupien määrä kasvoi edellisvuodesta, jolloin kuuntelulupia myönnettiin vain 12 ja televalvontalupia 468. Sisäministeriön mukaan lupien määrä kasvoi, koska lankaliittymien lisäksi nyt voidaan kuunnella myös matkapuhelimia.

Puheluiden kuuntelua käytettiin lähes yksinomaan törkeiden huumausainerikosten selvittämiseen. Myös muutamia henkirikoksia, kiristyksiä, tuhotöitä, kätkemisrikoksia ja rahanväärennöksiä selviteltiin kuuntelemalla.

Myös televalvontaa käytettiin enimmäkseen huumerikosten tutkimiseen. Tutkinnanjohtajat pitävät telekuuntelua ja -valvontaa tehokkaina työkaluina erityisesti huumerikosten torjunnassa, mutta myös muiden rikosten selvittämisessä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme