Mainos
Mainos

Poliisihallitus jyrkkänä: Virkapukuinen maksaa ateriansa kuten muutkin

Poliisihallitus ei hyväksy virkapukuisen poliisimiehen saamaa 50 prosentin alennusta aterioista. Poliisiylijohtaja Mikko Paateron mukaan hallitus ei myöskään enää hyväksy poliisien ilmaisia matkoja joukkoliikenteessä.

Joukkoliikennepartioinnissa poliisi saa ilmaisen matkan, jos hän omalla ajallaan sitoutuu puuttumaan mahdollisiin järjestyshäiriöihin matkan aikana.

Poliisihallituksen kannan mukaan menettelylle ei kuitenkaan enää löydy tukea nykyisistä säännöksistä.

Poliisihallitus selvitti poliiseille tarjottavat etuudet, kun paljastui, että useat poliisilaitokset tukevat työntekijöidensä aterioita ainakin ABC-ravintoloissa.

Poliisiyksiköiden päälliköiden mukaan etuudet ovat yleensä kuitenkin olleet pieniä, ja ne sisältävät vain kahvin ja mahdollisesti kahvileivän. Alennukset eivät myöskään heidän mukaansa liity tiettyihin huoltamoketjuihin, vaan monilla huoltamoilla ja ruokapaikoilla on omia käytäntöjään.

– Päälliköiden mukaan poliisille tarjotut etuudet eivät ole vaikuttaneet virkatoimien tasapuoliseen hoitamiseen. Toisaalta ei saa myöskään vaikuttaa siltä, että poliisin voimavaroja voitaisiin ohjata erilaisia etuuksia tarjoamalla, Paatero sanoo.

(MTV3)

Lue lisää:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme