Mainos
Mainos

Poliisihallitus ottaa kantaa uusnatsijärjestön kieltämiseen lähiviikkoina

Poliisihallituksen on määrä päättää vuodenvaihteeseen mennessä nostaako se kanteen uusnatsiryhmä Suomen vastarintaliikkeen lakkauttamiseksi.

– Asiassa on edetty aikataulussa ja uskon, että se saadaan tämän vuoden puolella ratkaistua kanteen nostamisen osalta, sanoo poliisiylitarkastaja Heikki Lausmaa Poliisihallituksesta.

Selvitys kanteen nostamisesta aloitettiin syyskuussa. Yhdistyslain mukaan tuomioistuin voi määrätä yhdistyksen lakkautettavaksi, jos yhdistys toimii olennaisesti vastoin lakia tai hyviä tapoja.

Suojelupoliisin turvallisuus- ja alueyksikön päällikkö Kari Harju sanoi torstaina Ylen A-talk-ohjelmassa, että SVL pitäisi kieltää.

Lakkauttaminen nousi puheenaiheeksi järjestön jäsenen pahoinpideltyä miehen Helsingin Rautatientorilla mielenilmauksen yhteydessä. Mies kuoli myöhemmin päästyään sairaalasta. Miestä syytetään törkeästä kuolemantuottamuksesta ja törkeästä pahoinpitelystä.

Uusnatsit osallistuivat myös itsenäisyyspäivän marssimalla Helsingissä.
Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme