Mainos

Poliisijärjestöt pääsivät sopuun eheytyssuunnitelmasta

Poliisijärjestöt ovat päässeet sopuun suunnitelmasta liiton sisäisten kiistojen lopettamiseksi.

Poliisijärjestöt ovat päässeet sopuun suunnitelmasta liiton sisäisesten kiistojen lopettamiseksi.

STTK:laisen palkansaajajärjestö Pardian puheenjohtaja Matti Krats ilmoitti tänään, että Suomen poliisijärjestöjen liiton (SPJL) eheytyssopimuksesta on päästy yhteisymmärrykseen. Sovintoesitys tähtää siihen, että liitto säilyisi yhtenäisenä.

Sopimuksen allekirjoittaneet yhdistykset edustavat jäsenistöltään noin 70 prosenttia eronneiden yhdistysten jäsenmäärästä. Krats vetosi, että nyt ulkopuolelle jättäytyneet tulisivat vielä mukaan.

-Tämä on kattavuudeltaan sitä luokkaa, että sopimus kannattaa ehdottomasti tehdä, Krats sanoi.

Hyväksytyn sopimusesityksen mukaan SPJL:n istuva puheenjohtaja Pekka Salomaa ja muu hallitus erosivat saman tien. Salomaa ei halunnut vielä tänään sanoa, asettuuko hän uudelleen ehdolle vai ei. Syyskuun loppuun mennessä järjestetään ylimääräinen liittokokous, jossa valitaan uusi johto. Samalla toteutetaan sääntömuutos, jonka myötä liiton edunvalvontaa koskevassa päätöksenteossa tehdään muutoksia.

Kiistan taustalla oli uusi palkkausjärjestelmä, jonka liitto tupokierroksen yhteydessä hyväksyi huolimatta kentän ja jäsenäänestyksen vahvasta vastustuksesta. Helsingin poliisiyhdistyksen puheenjohtaja Erkki Virtanen sanoi kentän odottavan, että SPJL saisi uuden johdon.

Helsingin poliisit ovat mukana Kratsin esityksen hyväksyneiden joukossa. Myös Espoon ja Vantaan poliisiyhdistykset sekä Lahden järjestyspoliisien yhdistys ovat hyväksyneet esityksen. Ulkopuolelle ovat ainakin toistaiseksi jääneet mm. Oulun, Tampereen, Kemin, Pirkanmaan, Lapin ja Iisalmen poliisit sekä Lahden rikospoliisit.

"Ulkopuolelle jättäytyneet odottavat liittokokousta"

Suomen Poliisijärjestöjen liitosta vielä erossa pysyttelevät yhdistykset aikovat odottaa ylimääräisen liittokokouksen päätöksiä, arvioi Lapin poliisiyhdistyksen puheenjohtaja ylikomisario Pentti Parikka.

-Me katsomme, ketä siellä nyt valitaan uudelleen. Jos Pekka Salomaa tulee uudelleen valituksi puheenjohtajaksi, niin sitä me emme hyväksy. Hän ei nauti Lapin poliisien yhdistyksen luottamusta, sanoi Parikka.

Parikka arveli, että muutkin Kratsin sovintoesityksen hylänneet yhdistykset ovat odottavalla kannalla samasta syystä. Lisäksi sovintoesitykseltä oli toivottu vielä selkeämpää eroa poliisien ja liiton muiden, mm. oikeusministeriön hallinnonalalla työskentelevien jäsenten välillä. SPJL:n jäsenistössä on poliisien lisäksi mm. ulosotto- ja haastemiehiä.

-Me olemme sitä mieltä, että poliisien pitäisi olla omana yksikkönään päättämässä omista asioistaan, sanoi Parikka.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot