Mainos
Mainos

Poliisijohto vaatii kymmenien miljoonien lisämäärärahoja

Sisäministeriön poliisijohtaja Reijo Naulapää vaatii poliisille tuntuvasti lisää toimintamäärärahoja vielä tänä vuonna. Naulapää arvioi Helsingin Sanomien haastattelussa, että poliisi tarvitsisi ainakin kymmeniä miljoonia, mahdollisesti jopa sata miljoonaa markkaa.

-Meidän budjettimme on niin alibudjetoitu, että joudumme pitämään virkoja auki. On puhuttu jopa lomautuksista, mutta olemme sanoneet kentälle, että sellaiseen me emme mene, sanoo Naulapää.

Sisäministeriö on aloittanut valtiovarainministeriön kanssa neuvottelut poliisin määrärahoista. Valtiovarainministeriössä taas on asetettu työryhmä tutkimaan poliisin toimintamenoja.

Tämän vuoden valtion budjetissa poliisin toimintamenoihin on varattu 2,4 miljardia markkaa, mikä on noin 240 miljoonaa vähemmän kuin vuonna 1996. Viime vuonna poliisille myönnettiin 13 miljoonan markan lisämääräraha.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme